Σπαγγέτι με κεφτεδάκια
Εύκολη και νόστιμη συνταγή για κάθε περίσταση!
Υλικά
1 πακ. σπαγγέτι ολικής
1 κ. κιμά μοσχαρίσιο
2 αβγά ελαφρά χτυπημένα
2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζ. μουλιασμένη και στυμμένη ψίχα ψωμιού
1 κ.γ. αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας από κουτί
1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κ.σ. πάστα ντομάτας
4 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι (προαιρετικά)
1 φύλλο δάφνης
1 κ.γ. αλάτι
1 κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα ταψάκι ανακατεύουμε τα υλικά για τα κεφτεδάκια, ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε για 30’ (τουλάχιστον) στο ψυγείο.
Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν.
Για τη σάλτσα, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πάστα ντομάτας και σοτάρουμε για 1’.
Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον χυμό ντομάτας, το θυμάρι, το φύλλο δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε για 30’ μέχρι ελαφρά να πήξει η σάλτσα.
Βάζουμε τα κεφτεδάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 20’. Τα βγάζουμε από το μάτι.
Βράζουμε το σπαγγέτι και το στραγγίζουμε.
Σερβίρουμε στα πιάτα με τα κεφτεδάκια και ρίχνουμε μερικές κουταλιές επιπλέον σάλτσα.