Το θυμάρι το συναντάμε ως αυτοφυές στις περισσότερες χώρες της Μεσογείου, σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Φύεται στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, από τα άγονα και ξερικά νησιά του Αιγαίου, μέχρι και τους ορεινούς όγκους της Πίνδου, σε υψόμετρο ως 600 μ. Το όνομά του προέρχεται από το αρχαίο ρήμα «θύω» που σημαίνει θυσιάζω ή ευωδιάζω. Στα άνθη του «βόσκουν» οι μέλισσες και παράγουν το ξακουστό θυμαρίσιο μέλι.
Άλλες πληροφορίες
Πληροφορίες Προμηθευτή
Χρήσεις στη μαγειρική: Το θυμάρι έχει έντονη, πικάντικη γεύση, που θυμίζει ρίγανη. Χρησιμοποιείται σε κεφτέδες, γεμιστά, κρέατα και πίτες. Γενικά έχει ανθεκτικότητα στο μαγείρεμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την αρχή. Αν σας αρέσει το ψήσιμο στα κάρβουνα, στρώστε τη σχάρα με θυμάρι και ακουμπήστε πάνω το κρέας ή το ψάρι. Στη συνέχεια επικαλύψτε το με μία στρώση από κλωναράκια θυμαριού. Προσοχή η σχάρα να μην είναι χαμηλά στη φωτιά, και παρακολουθήστε το ψήσιμο, γιατί θα έχετε αρκετές φλόγες. Το αποτέλεσμα όμως θα σας αποζημιώσει. Πριν το χρησιμοποιήσετε στη συνταγή σας μη ξεχάσετε να ξεπλύνετε και εσείς μόνο την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε. Εμείς συνειδητά αποφύγαμε την έντονη έκπλυση για να φτάσει φρέσκο σε εσάς, χωρίς να χάσει τα ευεργετικά συστατικά του. Πάντα τα μυρωδικά τα πλένουμε μόλις είμαστε έτοιμοι να τα χρησιμοποιήσουμε και ποτέ πριν γιατί χάνουν τα αιθέρια έλαιά τους και ατονεί το άρωμά τους. Οδηγίες Συντήρησης: Η συσκευασία αυτή δίνει τη δυνατότητα η ποσότητα που δε χρησιμοποιήθηκε να αποθηκευτεί στη συντήρηση του ψυγείου. Ενδεικτική διάρκεια: 10-15 ημέρες.
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.