
Μοσχαρίσια σουβλάκια με σάλτσα τεριγιάκι
Ένας απολαυστικός ασιατικό μεζές.
Υλικά
400 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο ή άλλο τρυφερό κομμάτι κατάλληλο για γκριλ
100 ml σάλτσα τεριγιάκι (από το παντοπωλείο)
50 ml σάλτσα σόγιας
Λίγο φρέσκο τζίντζερ σε φετάκια
Σουσάμι καβουρντισμένο
Τοματίνια
Ξύλινα σουβλάκια
Εκτέλεση
Κόβουμε το κρέας σε κύβους των 2 εκ.
Σε ένα βαθύ σκεύος, ανακατεύουμε τη σάλτσα τεριγιάκι, τη σάλτσα σόγιας και το τζίντζερ.
Βυθίζουμε το κρέας στη μαρινάδα και το αφήνουμε για 20’-30’.
Στραγγίζουμε το κρέας και το περνάμε σε ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με ντοματίνια.
Ψήνουμε σε ζεστό σχαροτήγανο για 2’-3’ από κάθε πλευρά, αλείφοντας με λίγη από τη μαρινάδα.
Όταν είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με καβουρντισμένο σουσάμι και σερβίρουμε αμέσως.
Ιδανικό συνοδευτικό: ρύζι ατμού ή πράσινη σαλάτα.