Σαρλότ με κρέμα κάστανου και σοκολάτα

Σαρλότ με κρέμα κάστανου και σοκολάτα

Υλικά

Για 8-10 μερίδες

1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

200γρ. κρέμα κάστανου

100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 50% κακάο και άνω 

250 ml κρέμα γάλακτος πλήρη

3 φύλλα ζελατίνας 

5 κ.σ. γάλα πλήρες

4 κ.σ. λικέρ Κουαντρό ή Τριπ Σεκ 

2 κ.σ. σκόνη κακάο για το πασπάλισμα

μια ψηλή φόρμα του κέικ με έλασμα

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα & 50'
Δυσκολία: Εύκολη

Τοποθετούμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό, μόλις να τις σκεπάζει, για να μαλακώσουν. 

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί 

Χτυπάμε σε ένα βαθύ πιάτο το γάλα με το λικέρ. 

Ανακατεύουμε ελαφρά την κρέμα κάστανου, να αφρατέψει, και την αναμειγνύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας  με ένα κουτάλι.

Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος και βάζουμε μέσα τη στραγγισμένη ζελατίνα (ανακατεύοντας, να διαλυθεί εντελώς).Αφήνουμε να κρυώσει και κατόπιν την προσθέτουμε στην κρέμα κάστανου-σοκολάτας. 

Χτυπάμε σε σαντιγί την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την προσθέτουμε σταδιακά στην κρέμα κάστανου-σοκολάτας, ανακατεύοντας απαλά με ένα κουτάλι. 

Βουτάμε για δευτερόλεπτα ένα ένα σαβαγιάρ στο μείγμα γάλα-λικέρ και στρώνουμε στον πάτο και κατόπιν όρθια στα τοιχώματα της φόρμας, κολλητά το ένα στο άλλο. Μεταφέρουμε την κρέμα μέσα στη φόρμα και στρώνουμε την επιφάνεια ή δημιουργούμε σχέδια με κορνέ, σαν μπαλάκια. Πασπαλίζουμε με κακάο χρησιμοποιώντας ένα σουρωτήρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Ανοίγουμε προσεκτικά το έλασμα της φόρμας και τοποθετούμε το γλυκό σε μια πιατέλα για το σερβίρισμα. 

Μπορείτε να δέσετε μια κορδέλα γύρω από τη σαρλότ, που θα συγκρατήσει καλύτερα τα μπισκότα. 

 

Υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή