Πίτσα με διπλό τυρί
Για μια απόλαυση γεμάτη γεύση και τυρένια αίσθηση.
Υλικά
Μία δόση ζύμης για πίτσα
100 γρ. μοτσαρέλα στεγνή
50 γρ. γραβιέρα
1 μεγάλη μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα
1 φλιτζ. σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
½ κ.γ. ρίγανη
Μερικά φύλλα βασιλικού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ανάβουμε τον φούρνο στους 200°C.
Τρίβουμε τη γραβιέρα και τη στεγνή μοτσαρέλα σε χοντρό τρίφτη και κόβουμε τη φρέσκια μοτσαρέλα σε 6 φέτες.
Απλώνουμε τη ζύμη σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι για πίτσα και αλείφουμε με τη σάλτσα.
Σκορπίζουμε επάνω το τριμμένο τυρί, τοποθετούμε τις φέτες μοτσαρέλας, ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η βάση.
Γαρνίρουμε με φύλλα βασιλικού και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.