Μπανόφι
Τραγανή βάση μπισκότου, λαχταριστή καραμέλα, φρέσκες μπανάνες και αφράτη σαντιγί σε ένα γλυκό που θα σας ξετρελάνει.
Υλικά
250γρ μπισκότα digestive
1 κουτι ζαχαρούχο γάλα
300γρ. κρέμα γάλακτος 35%
150γρ. βούτυρο φρέσκο λιωμένο
3 μπανάνες σε φέτες
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλιτζ. ξυσμένη πικρή σοκολάτα
Εκτέλεση
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ενώνουμε με το βούτυρο. Απλώνουμε το μείγμα στον πάτο και τα πλαϊνά φόρμας τάρτας και πιέζουμε να απλωθεί ομοιόμορφα.
Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Για τη καραμέλα
Ρίχνουμε το γάλα σε χαμηλό πυρίμαχο σκεύος και το τοποθετούμε σε ένα μεγαλύτερο ταψάκι.
Ρίχνουμε στο ταψάκι καυτό νερό, να φτάσει μεχρι τη μέση του σκεύους με το γάλα.
Κλείνουμε το σκεύος καλά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο, προθερμασμένο στους 190°C, 1 ώρα, μέχρι να καραμελώσει και να πάρει το γάλα ένα ξανθοκάστανο χρώμα (μπορεί να χρειαστεί έξτρα νερό στο ταψάκι.)
Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Το απλώνουμε στη βάση των μπισκότων. Σκεπάζουμε την επιφάνεια του γλυκού με τις μπανάνες.
Τοποθετούμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας στο μίξερ την παγωμένη κρέμα γάλακτος με 1 κ.σ άχνη.
Όταν σερβίρουμε, καλύπτουμε το μπανόφι με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με την ξυσμένη σοκολάτα.