Μουσακάς με κοκκινιστό μοσχάρι

Μουσακάς με κοκκινιστό μοσχάρι

Υλικά

Για 6 μερίδες

2 Μελιτζάνες Φλάσκες κομμένες σε οριζόντιες φέτες πάχους 3εκ.

1 κ.γ.ρίγανη ξερή

3 πατάτες κομμένες σε κάθετες φέτες πάχους 2εκ.

Ελαιόλαδο

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για το ραγού:

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα κομμένη σε κύβους 3*3εκ.

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες Σκόρδο ψιλοκομμένες

1 ξύλο κανέλας

1/4κγ. γαρύφαλλο τριμμένο

1 δάφνη

400gr. ντομάτα κονκασέ

1 κύβο ζωμό μοσχαριού

Χλιαρό νερό, τόσο όσο να καλύπτει το κρέας & 3-4 εκατοστά πιο πάνω

Αλάτι

Πιπέρι

Υλικά για την μπεσαμέλ:

500ml. γάλα NOYNOY Family πλήρης

500ml. Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

100gr βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ

100gr  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κρόκους

¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

150gr Gouda NOYNOY

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα & 10΄ λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση για τα λαχανικά:

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ορθογώνιο σκεύος 15*25εκ., τοποθετούμε ομοιόμορφα τις πατάτες τις όποιες έχουμε πασπαλίσει με ρίγανη, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.

Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις μελιτζάνες και μόλις ετοιμαστούν οι πατάτες τις τοποθετούμε ομοιόμορφα από πάνω τους.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά, μόλις ετοιμαστούν αφήνουμε στην άκρη.

Εκτέλεση για το ραγού:

Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε 5κ.σ. ελαιόλαδο και δίνουμε χρώμα στο κρέας από όλες τις πλευρές, ρίχνοντάς το σε δόσεις όμως.

Μόλις ετοιμαστεί το κρέας ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσει ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο τη κανέλα και το γαρύφαλλο, το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, τον κύβο, το νερό και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 2,5-3 ώρες μέχρι να μαλακώσει τελείως το κρέας και τα υγρά του να έχουν γίνει μια παχύρευστη σάλτσα.

Αφού λοιπόν ετοιμαστεί και το κρέας ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι το αδειάζουμε πάνω από τα λαχανικά μας.

Εκτέλεση για τη μπεσαμέλ:

Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ και ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην μας κολλήσει το αλεύρι στην κατσαρόλα.

Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ΝΟΥΝΟΥ ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα χειρός για να μην κάνει σβόλους.

Αφήνουμε να δέσει η μπεσαμέλ καλά και τη δοκιμάζουμε για να δούμε αν μας βγάζει γεύση αλευριού, σε αυτή τη περίπτωση συνεχίζουμε το μαγείρεμα.

Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τους κρόκους, το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και το τυρί Gouda ΝΟΥΝΟΥ.

Ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα και την αδειάζουμε πάνω από το ραγού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να πάει ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει, έπειτα κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε.