Καροτοκεφτεδάκια Με Ανατολίτικα Μπαχαρικά
Τραγανά καροτοκεφτεδάκια για κάθε τραπέζι!
Υλικά
12-14 μέτρια καρότα βιολογικά
1/2 φλιτζ. τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου σπασμένους
1 κ.γ. κύμινο τριμμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι τριμμένο σε χοντρό τρίφτη
3 κ.σ. σκόρδο λιωμένες
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
αλεύρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζουμε τα καρότα στο μπλέντερ και τα βάζουμε σε μια λεκάνη.
Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε, ρίχνοντας προσεκτικά λίγο λίγο το αλεύρι, μέχρι να σχηματιστεί ένα μείγμα που να μπορούμε να το πλάσουμε. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο ή το ηλιέλαιο σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε μέτρια φωτιά για 4’-5’ μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε με σάλτσα γιαουρτιού αλλιώς ταιριάζουν άψογα και με άλιπτο chimichurri.