
Hot dog με κιμά
Απολαυστικά hot dogs με κιμά, τέλεια για γρήγορο και απολαυστικό γεύμα.
Υλικά
50 γρ. ελαιόλαδο
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
4 λουκάνικα μαύρου χοίρου
300 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο
250 γρ. σάλτσα bbq
250 γρ. νερό
4 ψωμάκια hot dog με σουσάμι
200 γρ. τσένταρ τριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πάρει ο κιμάς καλό χρώμα.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσει καλά.
Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, σβήνουμε με σάλτσα bbq και το νερό.
Σιγομαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τακτικά το φαγητό, μέχρι να «πιει» όλα του τα υγρά.
Παράλληλα, βάζουμε σε ένα μπολ παγωμένο νερό, βυθίζουμε μέσα τα λουκάνικα για 1’ και τα ψήνουμε στη σχάρα για περίπου 20’, γυρίζοντάς τα από όλες τις πλευρές.
Τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα τοποθετούμε στο κάτω μέρος του ψωμιού. Από πάνω απλώνουμε τον κιμά και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τσένταρ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να σερβίρονται ζεστά.