Η Δαμασκηνοελιά είναι η αναβίωση μιας πολύ παλιάς ελληνικής ποικιλίας ελιάς. Υπάρχει η άποψη μάλιστα ότι οι ρίζες της είναι η αρχαία ελληνική ποικιλία ορχάς ή ορχέμων. Πρόκειται για το δέντρο που παράγει το μεγαλύτερο σε μέγεθος καρπό ελιάς, μπορεί να φτάσει και τα 20 γρ. ανά τεμάχιο. Οι δαμασκηνοελιές είναι πολύ ιδιαίτερες στο σχήμα τους και τη γεύση τους, με δυνατό άρωμα και πλούσια σάρκα.Η επεξεργασία γίνεται με τον παραδοσιακό παλιό τρόπο: αφήνουμε τον καρπό με το νερό και το αλάτι τον χρόνο που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί η φυσική ζύμωση και η εκπίκρανση της ελιάς. Για 10-15 μήνες η ελιά παραμένει στα βαρέλια με μικρές αλλά πολύτιμες παρεμβάσεις. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας παράγεται ένα μοναδικό, ελληνικό παραδοσιακό προϊόν υψηλής διατροφικής αξίας, πλούσιο σε πολυφαινόλες, φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Επιλέξαμε τον παλιό παραδοσιακό οικιακό τρόπο παραγωγής ο οποίος είναι ιδιαίτερα χρονοβόρος με αυξημένο κόστος. Η όλη διαδικασία της φυσικής ζύμωσης και της εκπίκρανσης της ελιάς πραγματοποιείται για τουλάχιστον 10 έως 15μήνες στα βαρέλια με αποτέλεσμα να παραμένουν όμως τα πλούσια φυσικοχημικά συστατικά της ελιάς. Επιπλέον πλεονεκτήματα είναι ότι συλλέγονται με το χέρι.Είναι ωμές αρα κατάλληλο για ωμοφακική δίαιτα .
Οδηγίες Χρήσης
Οι πιο παραδοσιακοί τρόποι είναι η προσθήκη ελιών στη σαλάτα ή ως συνοδευτικό με τα όσπρια. Όμως, μπορείτε πολύ εύκολα να τις αξιοποιήσετε σε πολλά περισσότερα γεύματα. Για παράδειγμα σε τοστ ή σάντουιτς με τυρί φέτα και λαχανικά, στην ομελέτα, σε μακαρονάδες, σε πατατοσαλάτα, σε συνταγές με κοτόπουλο ή κρέας, μέσα σε ζύμη όπως το ελιόψωμο ή κριτσίνια με ελιές
Πληροφορίες Προμηθευτή
Διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος & μετά το άνοιγμα στο ψυγείο για 20 μέρες
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.