Σάββατο

Δες τη συνταγή

Υλικά

400 γρ. σπαγγέτι ή ταλιατέλες ολικής άλεσης

250 γρ. τρυφερή ρόκα, χωρίς τα κοτσάνια

100 γρ. κουκουνάρι

5 σκ. σκόρδο

1/2 φλιτζ. τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

10 τοματίνια, κομμένα στη μέση

1/2 φλιτζ. τσαγιού τριμμένο πεκορίνο, παρμεζάνα ή φυτικό υποκατάστατο τυριού (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα υλικά του χυλού με το σύρμα ή στο μπλέντερ και αφήνουμε το μείγμα 20' στο ψυγείο.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μικρό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα χυλού (2-3 κ.σ.) και γέρνουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Όταν ροδίσει, γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός, τοποθετώντας τις ψημένες κρέπες τη μία επάνω στην άλλη. 

Λιώνουμε 30 γρ. βούτυρο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και βάζουμε το (στραγγισμένο) σπανάκι να μαραθεί για 2'-3'.

Πασπαλίζουμε επάνω το αλεύρι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε στη φωτιά ακόμα 5' ανακατεύοντας, να πιει τα υγρά του.

Το κατεβάζουμε και προσθέτουμε το ανθότυρο και τη μισή τριμμένη γραβιέρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.

Μοιράζουμε τη γέμιση στις κρέπες αφήνοντας περιθώριο στις άκρες και τις τυλίγουμε.

Τις τοποθετούμε στο πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη και σκορπίζουμε επάνω την υπόλοιπη γραβιέρα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10'-12' μέχρι να ροδίσει το τυρί.

 

Προϊόντα συνταγής