
Vegan τάρτα σοκολάτας με φρούτα του δάσους
Μια τέλεια επιλογή για γλυκές και υγιεινές στιγμές.
Υλικά
2 φλιτζ. αλεύρι αμυγδάλου
2 κ.σ. αλεύρι από λιναρόσπορο
2 κ.σ. άχνη καρύδας
2 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
½ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. υγρή εκχύλιση βανίλιας
Για τη γέμιση
• 300 γρ. κουβερτούρα Ινδίας από 50% κακάο
• 1 φλιτζ. γάλα καρύδας
• 1 κ.σ. μέλι
• 2 κ.σ. βούτυρο καρύδας
• Μερικές σταγόνες απόσταγμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
• 1 ½ φλιτζ. φρέσκα φρούτα του δάσους (ή προαιρετικά είδη από φραγκοστάφυλο, μύρτιλο, χρυσόμηλο, φράουλες, βατόμουρα)
• 1 φλιτζ. τσιπς ινδικής καρύδας ελαφρώς καβουρδισμένα
• Ζάχαρη άχνη
• 100 γρ. τριμμένη πραλίνα κεράσι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλευρώνουμε μια ταρτιέρα 27 εκ. Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά της ζύμης, ανακατεύουμε καλά και ζυμώνουμε ελαφρά.
Μεταφέρουμε τη ζύμη στην ταρτιέρα και την απλώνουμε στη βάση και τα τοιχώματά της. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σπάμε την κουβερτούρα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, προσθέτοντας το γάλα καρύδας, το μέλι και το βούτυρο καρύδας. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας.
Ρίχνουμε το λιωμένο σοκολατένιο μείγμα στη βάση της τάρτας και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Πλένουμε προσεκτικά τα φρούτα και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί.
Τα τοποθετούμε πάνω στη σοκολατένια γέμιση της τάρτας, γαρνίρουμε με τσιπς καρύδας και άχνη ζάχαρη