Σούπα κολοκύθας με τζίντζερ και κανέλα
Υλικά
100γρ. ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2–2,5 λίτρα νερό
1 κύβο ζωμό κοτόπουλο
200 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κυβάκια πάχους 4×4εκ.
1 ½ κσ. θυμάρι αποξηραμένο
1 ½ κσ. τζίντζερ τριμμένο
1 ½ κσ. κανέλα τριμμένη
200 ml ΝΟΥΝΟΥ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
200 γρ. ΝΟΥΝΟΥ γιαούρτι στραγγιστό 5% για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κολοκύθα και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10’.
Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, το θυμάρι, το τζίντζερ, την κανέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 20’-30’ μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.
Ρίχνουμε σε δόσεις σε ένα μπλέντερ τη σούπα και την πολτοποιούμε. Κάθε δόση που τελειώνουμε την αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
Βάζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 5’-6’.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο μια κουταλιά γιαούρτι πάνω από τη σούπα.