Σας ενημερώνουμε ότι τις Κυριακές 22 & 29 Δεκεμβρίου, τα καταστήματά μας θα είναι ανοιχτά και οι παραδόσεις απο e-shop θα πραγματοποιούνται κανονικά. Ωστόσο, το τηλεφωνικό κέντρο του Customer Care δεν θα λειτουργεί. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την παραγγελία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το κατάστημα εξυπηρέτησης της παραγγελίας σας εδώ

Σούπα κολοκύθας με τζίντζερ και κανέλα

Σούπα κολοκύθας με τζίντζερ και κανέλα

Υλικά

Για 4 μερίδες

100γρ. ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο

1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2–2,5 λίτρα νερό

1 κύβο ζωμό κοτόπουλο

200 γρ. κολοκύθα κομμένη σε μικρά κυβάκια πάχους 4×4εκ.

1 ½ κσ. θυμάρι αποξηραμένο

1 ½ κσ. τζίντζερ τριμμένο

1 ½ κσ. κανέλα τριμμένη

200 ml ΝΟΥΝΟΥ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

200 γρ. ΝΟΥΝΟΥ γιαούρτι στραγγιστό 5% για το σερβίρισμα 

 

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 45' λεπτά
Δυσκολία: Μέτρια

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κολοκύθα και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10’.

Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο, το θυμάρι, το τζίντζερ, την κανέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για 20’-30’ μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα.

Ρίχνουμε σε δόσεις σε ένα μπλέντερ τη σούπα και την πολτοποιούμε. Κάθε δόση που τελειώνουμε την αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.

 Βάζουμε τη σούπα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 5’-6’.

 Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι ανακατεύουμε και σερβίρουμε βάζοντας σε κάθε πιάτο μια κουταλιά γιαούρτι πάνω από τη σούπα.

Σχετικές συνταγές

Υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή