Σας ενημερώνουμε ότι τις Κυριακές 22 & 29 Δεκεμβρίου, τα καταστήματά μας θα είναι ανοιχτά και οι παραδόσεις απο e-shop θα πραγματοποιούνται κανονικά. Ωστόσο, το τηλεφωνικό κέντρο του Customer Care δεν θα λειτουργεί. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την παραγγελία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το κατάστημα εξυπηρέτησης της παραγγελίας σας εδώ

Σούπα Κολοκύθας με κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη

Σούπα Κολοκύθας με κάστανα από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

Για 4 μερίδες

2 Κρεμμύδια μεσαία

2 Σκελίδες σκόρδο

500gr. Κολοκύθα

250gr Κρέμα γάλακτος2 κ.σ. Ελαιόλαδο

1 κ.σ. MAGGI Υγρός Ζωμός Κοτόπουλου

Αλάτι

1 lt Νερό

1 κ.σ. Μέλι

Μαύρο πιπέρι

120 gr. Μπέικον

260 gr. Κάστανα

0.5 κ.γλ. Μπαχαρικά

τζίντζερ, έδαφος

0.5 κ.γλ. Κανέλα

0.25 κ.γλ. Γαρίφαλο

 

 

Εκτέλεση

Δυσκολία: Εύκολη

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Κόβουμε τα κρεμμύδια στα 4, χοντροκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε μέσα σε ένα ταψί με λαδόκολλα αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε άνετα σε μία στρώση.

Αφαιρούμε τη φλούδα προσεκτικά από την κολοκύθα, κόβουμε τη σάρκα σε μεγάλα κομμάτια και τα βάζουμε και αυτά μέσα στο ταψί.

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλο το περιεχόμενο του ταψιού.

Προσθέτουμε τα κάστανα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το θυμάρι.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το καυτό νερό και τον ζωμό κότας. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά για 20-30 λεπτά.

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου ώστε να γίνει τραγανό.

Αφαιρούμε από το τηγάνι και το κρατάμε σε ένα πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουμε τα πολλά υγρά.

Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ και σιγά σιγά, ενώ παράλληλα χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.

Προσθέτουμε το μέλι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα. Η υφή της σούπας πρέπει να είναι αρκετά ρευστή. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα ή νερό.

Πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και βάζουμε σε μια κατσαρόλα όλο το περιεχόμενο του ταψιού.

Προσθέτουμε τα κάστανα, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το θυμάρι.

Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το καυτό νερό και τον ζωμό κότας. Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συχνά για 20-30 λεπτά.

Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.

Κόβουμε το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου ώστε να γίνει τραγανό.