Sensational Burger με Μανιτάρια Πορτομπέλο
Υλικά
1 συσκευασία Garden Gourmet Sensational Burger
100gr. τρυφερά φύλλα σπανάκι
1 μεγάλο καρότο
4 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο
1 αβοκάντο
Αλάτι
Πιπέρι
2 ψητές πιπεριές (από βάζο)
Φύτρες άλφα άλφα
½ αγγούρι
1 λάιμ
1 κ.σ. vegan γιαούρτι (με σόγια)
2 κλωναράκια μέντα
Ηλιέλαιο
Σουσάμι (προαιρετικό)
Εκτέλεση
Καθαρίζετε και κόβετε το καρότο σε λεπτές φέτες.
Το τηγανίζετε σε ένα τηγάνι με μπόλικο λάδι (ή σε φριτέζα στους 170 ºC) μέχρι να χρυσίσει.
Το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Κόβετε τις ψητές πιπεριές σε λωρίδες και τις στεγνώνετε ελαφρά με χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζετε και κόβετε το αβοκάντο σε φέτες και το ραντίζετε με χυμό από λάιμ.
Τρίβετε το αγγούρι στον τρίφτη, το στραγγίζετε και το αναμειγνύετε με το γιαούρτι σόγιας και ψιλοκομμένη μέντα.
Αφαιρείτε τα ποδαράκια από τα μανιτάρια και με ένα κουτάλι τα αδειάζετε από τη μέσα μεριά.
Τα τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά με λίγο λάδι και από τις δύο πλευρές για περίπου 5 λεπτά.
Ψήνετε τα Sensational Burger σε ένα τηγάνι σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
Γεμίζετε δύο βάσεις από τα μανιτάρια με λωρίδες πιπεριάς και αβοκάντο.
Προσθέτετε το σπανάκι, τις φύτρες άλφα άλφα και από πάνω το μπιφτέκι.
Γαρνίρετε με μια κουτάλια από το μείγμα γιαουρτιού και λίγο τηγανητό καρότο.
Ολοκληρώνετε με τα δύο «καπάκια» από τα μανιτάρια. Πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι.