Ψητό Χοιρινό με Κρέμα Γάλακτος
Υλικά
1,5 κιλό κόντρα χοιρινό χωρίς κόκκαλο
150 γρ. ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο
1 κσ. Ελαιόλαδο
12 κρεμμύδια στιφάδου καθαρισμένα
1 λτρ. ΝΟΥΝΟΥ Family γάλα πλήρες
150 ml. NOYNOY κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Εκτέλεση
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι στο χοιρινό.
Ζεσταίνουμε μια βαθιά και πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και του δίνουμε χρώμα από όλες τις πλευρές.
Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά. Στη συνέχεια με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και ρίχνουμε το γάλα μέχρι να καλυφθεί το κρέας.
Σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, έπειτα ξεσκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για ακόμα 1 ώρα και 30΄ μέχρι να συμπυκνωθεί σχεδόν το γάλα. Στα τελευταία 30’ μαγειρέματος προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα, τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί του φούρνου στο οποίο έχουμε βάλει μια σχάρα και το ψήνουμε για 20’-25’ μέχρι να χρυσαφίσει.
Παράλληλα βάζουμε το γάλα που έχει μείνει και τα κρεμμύδια σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε και την κρέμα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Μόλις ετοιμαστεί το κρέας το κόβουμε σε κάθετες φέτες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.