Πέννες με ωμή σάλτσα από τομάτες, αμύγδαλα και σκόρδο

Πέννες με ωμή σάλτσα από τομάτες, αμύγδαλα και σκόρδο

Υλικά

Για 4 μερίδες

500 γρ. πέννες ολικής άλεσης

3 ώριμες μεγάλες τομάτες

1 φλιτζ.  αμύγδαλα με τη φλούδα τους

1/2 πιπεριά σε κυβάκια

1/2 φλ. φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

1 φλιτζ. τριμμένη παρμεζάνα ή φυτικό υποκατάστατο τυριού (προαιρετικά)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 65' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Κόβουμε τις τομάτες σε τέταρτα και τις  απλώνουμε σε ταψί ελαφρά λαδωμένες και αλατισμένες.

Αφήνουμε να ψηθούν στους 160°C για 1 ώρα.

Ψιλοκόβουμε στο μούλτι τα αμύγδαλα.

Πολτοποιούμε ελαφρά τις τομάτες με το πιρούνι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε σε βαθιά πιατέλα ανακατεύοντας με το μείγμα των λαχανικών.

Περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πασπαλίζουμε με το τυρί, αν χρησιμοποιήσουμε και σερβίρουμε.

Από την Ντίνα Γκρουμούτη 

Σχετικές συνταγές