Πέννες Αματριτσιάνα
Μια έυκολη Ιταλική συνταγή με ελαφρώς πικάντικη γεύση που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Εκτέλεση
Κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια.
Βάζουμε 5lt νερό για τα ζυμαρικά να βράσουν.
Μόλις το νερό έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε το αλάτι (3 κ.σ. ) και στη συνέχεια τα ζυμαρικά.
Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε το μπούκοβο.
Προσθέτουμε τα κυβάκια απ’ το μπέικον.
Μετά από 2-3 λεπτά είναι έτοιμα και προσθέτουμε το χυμό τομάτας. Με γρήγορες κυκλικές κινήσεις ανακατεύουμε τη σάλτσα για να μην τσιτσιρίσει.
Σε αυτό το σημείο τα μακαρόνια πρέπει να είναι έτοιμα και με μια λαβίδα τα μεταφέρουμε από την κατσαρόλα στο τηγάνι χωρίς να τα σουρώσουμε. Θέλουμε το νερό που κουβαλάνε στις "αποσκευές" τους γιατί έτσι θα δέσει η σάλτσα καλύτερα με το άμυλο.
Σερβίρουμε σε πιάτα και γαρνίρουμε με τριμμένο τυρί προαιρετικά.