Pasta primavera με αρακά
Όλα τα χρώματα στο πιάτο σας!
Υλικά
Για 4 άτομα:
500 γρ. ταλιατέλες (ολικής ή πράσινες)
200 γρ. αρακά, βρασμένο για 8'-10'
2 μέτρια πράσα, το λευκό μέρος, κομμένα σε λεπτά φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
80 γρ. τρυφερό σπανάκι, πλυμένο και στεγνωμένο
μερικές φουντίτσες μπρόκολο, ζεματισμένο ελαφρά
2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
παρμεζάνα τριμμένη
1/2 φλιτζ. τσαγιού ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Κατόπιν, προσθέτουμε τον αρακά, το σπανάκι και το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μερικά λεπτά να πιουν τα υγρά τους, προσέχοντας να μείνει τραγανό το σπανάκι.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, στραγγίζουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας σε ζωηρή φωτιά για 1'.
Σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα τριμμένη.