Pasta primavera με αρακά

Pasta primavera με αρακά

Υλικά

Για 4 μερίδες

Για 4 άτομα:

500 γρ. ταλιατέλες (ολικής ή πράσινες)

200 γρ. αρακά, βρασμένο για 8'-10'

2 μέτρια πράσα, το λευκό μέρος, κομμένα σε λεπτά φετάκια

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

80 γρ. τρυφερό σπανάκι, πλυμένο και στεγνωμένο 

μερικές φουντίτσες μπρόκολο, ζεματισμένο ελαφρά

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη

παρμεζάνα τριμμένη

1/2 φλιτζ. τσαγιού ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 30' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
Ζεσταίνουμε σε μεγάλο βαθύ τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο για 2'-3', προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και αφήνουμε άλλα 3'.

Κατόπιν, προσθέτουμε τον αρακά, το σπανάκι και το μπρόκολο, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μερικά λεπτά να πιουν τα υγρά τους, προσέχοντας να μείνει τραγανό το σπανάκι.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε το αλάτι και ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, στραγγίζουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας σε ζωηρή φωτιά για 1'.

Σερβίρουμε αμέσως με παρμεζάνα τριμμένη.

Το ξέρατε ότι…

…ο αρακάς είναι μια τροφή πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης και για το λόγο αυτό πολύτιμος στις χορτοφαγικές δίαιτες; Παράλληλα, περιέχει πολλές φυτικές ίνες που μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη, ενώ μαζί με την πρωτεΐνη επιβραδύνουν την πέψη και δημιουργούν αίσθημα πληρότητας. 
Από την Ντίνα Γκρουμούτη

Σχετικές συνταγές