Με ρεβύθια, κους κους και καρύδια
Vegan Burgers
Υλικά
Για 4 μερίδες
Για 4 burgers:
100 γρ. καρυδόψιχα
160 γρ. βρασμένα ρεβίθια
160 γρ. κουσκούς βρασμένο (από σιμιγδάλι, όχι ζυμαρικό)
1 κ.σ. ντοματοπελτέ
2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. μαγιονέζα vegan
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
1/2 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
1/2 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 κ.σ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι από μύλο
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το σερβίρισμα:
4 ψωμάκια για burger
μαρούλι
ρόκα
φέτες αβοκάντο
ντομάτα
φέτες κρεμμύδι
αγγουράκι τουρσί
πιπεριές
κέτσαπ
μουστάρδα
Εκτέλεση
Χρόνος εκτέλεσης: 40'- 45' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
Θρυμματίζουμε τα καρύδια στο μούλτι και τα κρατάμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με τη σόγια και τον ντοματοπελτέ να γίνουν μείγμα, το οποίο τοποθετούμε στο μπολ με τα καρύδια.
Χτυπάμε στο μπλέντερ τα ρεβίθια με τη σόγια και τον ντοματοπελτέ να γίνουν μείγμα, το οποίο τοποθετούμε στο μπολ με τα καρύδια.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, τις σκόνες κρεμμυδιού και σκόρδου, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα βάζουμε το βρασμένο κουσκούς, το αλεύρι και ανακατεύουμε. Πλάθουμε με βρεγμένα χέρια, δουλεύοντας καλά το μείγμα, τέσσερα μπιφτέκια.
Τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5' από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.
Τηγανίζουμε με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 5' από κάθε πλευρά. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα ψωμάκια με τις γαρνιτούρες που μας αρέσουν.
Healthy tip!
Τα καρύδια αποτελούν πλούσια πηγή ενέργειας με πολλά θρεπτικά συστατικά, μέταλλα και βιταμίνες. Ειδικότερα, είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, αλλά και μία από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, και έχουν επίσης αντιοξειδωτική δράση.
Από την Ντίνα Γκρουμούτη