Με φράουλες, χουρμάδες και αμύγδαλα
Θα μας δώσει ενέργεια βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για όλη την ημέρα.
Υλικά
Για 1 μερίδες
6-7 φράουλες
4 χουρμάδες αποξηραμένοι (ή 2 χουρμάδες και 2 βερίκοκκα)
2 κ.σ. βρώμη
1 κ.σ. μέλι
1 γιαούρτι ή υποκατάστατο γιαουρτιού από σόγια
2 κ.σ. αμύγδαλα ωμά με τη φλούδα τους
λίγος ψιλοκομμένος δυόσμος (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χρόνος εκτέλεσης: 10' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
Πλένουμε τις φράουλες και τις κόβουμε σε φετάκια (μπορούμε να τις έχουμε φυλαγμένες από το βράδυ στο ψυγείο).
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τους χουρμάδες και σπάζουμε τα αμύγδαλα (ή τα βάζουμε ολόκληρα).
Βάζουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ και το χτυπάμε να αφρατέψει.
Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζουμε με το μέλι και τον δυόσμο.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τους χουρμάδες και σπάζουμε τα αμύγδαλα (ή τα βάζουμε ολόκληρα).
Βάζουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ και το χτυπάμε να αφρατέψει.
Βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζουμε με το μέλι και τον δυόσμο.
Tip!
Βάζουμε από το βράδυ τις φράουλες σε μπολ στο ψυγείο μαζί με το μέλι, ώστε να αφήσουν τους χυμούς τους, που ανακατεύουμε κατόπιν με το γιαούρτι μας.
Από τη Λένα Γκόβαρη