Λουκανοπιτάκια
Φτιάξτε εύκολα και τραγανά λουκανοπιτάκια στο σπίτι για το σχολείο , για το γραφείο και για όλες τις ώρες! Το καλύτερο σνακ με διαφορά!
Υλικά
Για τη ζύμη:
200gr στραγγιστό γιαούρτι
150gr βούτυρο λιωμένο και κρύο
180gr εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
250gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250gr αλεύρι ολικής άλεσης
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
πιπέρι
Για το στήσιμο:
50gr σάλτσα BBQ
50gr κέτσαπ
50gr μουστάρδα
24 μικρά λουκάνικα Φρανκφούρτης
1 κ.γ. ρίγανη
100gr γραβιέρα τριμμένη
1 κρόκο
2 κ.τ.σ. γάλα
1 κ.τ.σ. σουσάμι
Για το ντιπ:
3 κ.σ. μουστάρδα
2 κ.σ. γιαούρτι
2 κ.σ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μέλι
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
1/2 κ.τ.γ πάπρικα
λίγο αλάτι
λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Βάζουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το λιωμένο βούτυρο και το ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το αλεύρι ολικής άλεσης, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι.
Ανακατεύουμε καλά με ένα αυγοδάρτη.
Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κι έπειτα ζυμώνουμε καλά.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Για το στήσιμο
Ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη.
Κόβουμε τη ζύμη σε τριγωνάκια.
Σε κάθε τριγωνάκι απλώνουμε με ένα πινέλο σάλτσα BBQ, κέτσαπ και μουστάρδα.
Προσθέτουμε ρίγανη και γραβιέρα.
Προσθέτουμε ένα λουκάνικο και τυλίγουμε σαν κρουασάν.
Χτυπάμε τον κρόκο με το γάλα και με ένα πινέλο αλοίφουμε τα λουκανικοπιτάκια.
Προσθέτουμε το σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 15-18 λεπτά.
Για το ντιπ
Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.