Κριθαρότο Λαχανικών
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για κριθαρότο λαχανικών με απλά υλικά αλλά με υπέροχη γεύση!
Υλικά
50ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πράσο
1 σκελίδα σκόρδο
300gr κριθαράκι
2 καρότα (κομμένα σε μικρά κυβάκια)
1 κολοκύθι (κομμένο σε μικρά κυβάκια)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
1 λάιμ
30gr πράσινες ελιές φιλεταρισμένες
1 κτγ ρίγανη ξερή
1 κτγ δυόσμο ξερό
200gr ανθότυρο
Εκτέλεση
Βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα φαρδύ τηγάνι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το πράσο και το σκόρδο.
Τα αφήνουμε να καραμελώσουν σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι. Το ανακατεύουμε με μια σπάτουλα να γυαλίσει από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε μέσα το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα καρότα, το κολοκύθι, τα μπαχαρικά, τα ξερά μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε μια κούπα νερό και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την ένταση και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά. Σε αυτό το σημείο ίσως να φαίνεται ότι το κριθαράκι είναι ακόμα al dente αλλά όσο είναι ζεστό μαλακώνει. Αν προσθέσουμε κι άλλο νερό θα λασπώσει
Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με ανθότυρο και ελιές.