Σας ενημερώνουμε ότι τις Κυριακές 22 & 29 Δεκεμβρίου, τα καταστήματά μας θα είναι ανοιχτά και οι παραδόσεις απο e-shop θα πραγματοποιούνται κανονικά. Ωστόσο, το τηλεφωνικό κέντρο του Customer Care δεν θα λειτουργεί. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την παραγγελία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το κατάστημα εξυπηρέτησης της παραγγελίας σας εδώ

Κρέπες με σπανάκι και ανθότυρο

Κρέπες με σπανάκι και ανθότυρο

Υλικά

Για 12 μερίδες

Για τον χυλό: 

80 γρ. αλεύρι ολικής 

140 ml γάλα

2 αβγά χτυπημένα

2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο

ελάχιστο αλάτι

 

Για τη γέμιση:

1 κιλό τρυφερό σπανάκι πλυμένο και καθαρισμένο 

160 γρ. φρέσκο ανθότυρο

100 γρ. γραβιέρα τριμμένη

50 γρ. φρέσκο βούτυρο

1 κ.σ. αλεύρι ολικής

1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 35'-40' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Χτυπάμε τα υλικά του χυλού με το σύρμα ή στο μπλέντερ και αφήνουμε το μείγμα 20' στο ψυγείο.

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα μικρό τηγάνι και όταν κάψει ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα χυλού (2-3 κ.σ.) και γέρνουμε το τηγάνι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα. Όταν ροδίσει, γυρίζουμε την κρέπα από την άλλη. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός, τοποθετώντας τις ψημένες κρέπες τη μία επάνω στην άλλη. 

Λιώνουμε 30 γρ. βούτυρο σε μεγάλο βαθύ τηγάνι και βάζουμε το (στραγγισμένο) σπανάκι να μαραθεί για 2'-3'.

Πασπαλίζουμε επάνω το αλεύρι, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και αφήνουμε στη φωτιά ακόμα 5' ανακατεύοντας, να πιει τα υγρά του.

Το κατεβάζουμε και προσθέτουμε το ανθότυρο και τη μισή τριμμένη γραβιέρα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° και βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.

Μοιράζουμε τη γέμιση στις κρέπες αφήνοντας περιθώριο στις άκρες και τις τυλίγουμε.

Τις τοποθετούμε στο πυρέξ τη μια δίπλα στην άλλη και σκορπίζουμε επάνω την υπόλοιπη γραβιέρα.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10'-12' μέχρι να ροδίσει το τυρί.

 

Το ξέρατε ότι…

…το σπανάκι είναι ένα υπερ-χόρτο! Η δράση της βήτα-καροτίνης και της λουτεΐνης του προφυλάσσουν την όραση, ενώ το κάλιο, το φυλλικό οξύ και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ωφελούν το νευρικό σύστημα κι έχει διαπιστωθεί ότι καθυστερούν τον εκφυλισμό των νευρικών κυττάρων του εγκεφάλου και προφυλάσσουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Από την Ντίνα Γκρουμούτη

Σχετικές συνταγές