Κοτόπουλο Tandoori με σαλάτα Coleslaw
Η Ινδία στο πιάτο σας χωρίς να χρειάζεται να ψάξετε να βρείτε περίεργα μπαχαρικά.
Υλικά
1 κιλό κοτόπουλο μπούτι κομμένο σε μπουκιές (χωρίς την πέτσα και το κόκκαλο)
150gr Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
1 κ.σ. Ξύδι από λευκό κρασί
4 Σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
100gr Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6% ή ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 1,5%
150ml Κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Πλήρης
1 Γεμάτη κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
50gr Gouda ΝΟΥΝΟΥ τριμμένο
1 κ.γ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Χυμό από δύο λάιμ
Τορτίγιες ή πίτες για το σερβίρισμα
Για την Coleslaw:
½ Λάχανο λευκό
250gr ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 6% ή ΝΟΥΝΟΥ Στραγγιστό 1,5%
Χυμό από ένα λάιμ
¼ Μάτσο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το κοτόπουλο, το ξύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 15’-20’.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό λάιμ, την κρέμα γάλακτος μαζί με το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί τελείως.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί, τον κόλιανδρο και το αλάτι.
Προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο μπολ με το κοτόπουλο και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 20’ μέχρι μία νύχτα.
Παίρνουμε καλαμάκια για τα σουβλάκια και περνάμε από αυτά τα κοτόπουλα.
Ζεσταίνουμε μια γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά και ψήνουμε για 12-15’.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος αλείφουμε τα κοτόπουλα ανά 5’ με το λιωμένο βούτυρο.
Σερβίρουμε ζεστά με πίτες ή τορτίγιες και σαλάτα coleslaw.
Για την Coleslaw:
Κόβουμε το λάχανο σε πολύ λεπτές κάθετες φέτες πάχους 3 χιλιοστών, το ρίχνουμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και με τα χέρια μας αρχίζουμε να πιέζουμε τη σαλάτα ώστε να βγάλει όλα τα ζουμιά και να μαριναριστεί.
Αφήνουμε για 20’ μέσα στο ψυγείο και σερβίρουμε.