Κοκκινιστά ρεβύθια με λαζανάκι
Θρεπτικά και νόστιμα!
Υλικά
500gr ρεβίθια
1/4 φλ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
1 συσκευασία τομάτα ψιλοκομμένη
300gr λαζανάκια
τριμμένη παρμεζάνα (grana padano τριμμένο 90g)
½ κγ. chili flakes
Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβίθια μια ημέρα πριν.
Αφού τα στραγγίσουμε, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο σπασμένο μαζί με το δεντρολίβανο για 1-2 λεπτά και τα αφαιρούμε.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρότο και αφήνουμε να μαλακώσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, τα ρεβίθια, λίγο από το νερό των ρεβιθιών, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά μέχρι τα ρεβίθια να γίνουν αρκετά ζουμερά.
Πολτοποιούμε 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια στο μπλέντερ και τα ρίχνουμε στην σούπα ώστε να γίνει πιο πυκνή.
Σπάμε τα λαζανάκια σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στη σούπα.
Σιγοβράζουμε για όση ώρα αναγράφεται στο πακέτο.
Τέλος περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα και με chili flakes.