Κατσικάκι μπούτι γεμιστό με μελιτζάνα & ταλαγάνι, με σάλτσα δυόσμο & αστερογλικάνισο!
Μια ιδιαίτερη, πεντανόστιμη συνταγή, ιδανική για το Κυριακάτικο και το γιορτινό τραπέζι!
Υλικά
1 μπουτάκι κατσικάκι (χωρίς κόκαλα, καθαρισμένο) 1 κιλό περίπου
1 μεσαία μελιτζάνα
100 γρ ταλαγάνι ή οποιοδήποτε άλλο σκληρό τυρί
3 κλωναράκια φρέσκο δυόσμο
1 μικρό φινόκιο
1 ξερό κρεμμύδι
5 αστεργλυκάνισο
½ ποτήρι ούζο
1 ποτήρι λευκό κρασί
Λίγο νερό
1 μπόλια από το κατσίκι
Λίγο corn flour
Αλάτι-πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδου
1 φύλλο λαδόκολλα
½ ελαιόλαδο
Σχοινί για τύλιγμα
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και μαλακώνουμε τη μελιτζάνα που έχουμε κόψει σε φέτες.
Ανοίγουμε το κρέας και το αλατοπιπερώνουμε.
Τοποθετούμε κάθετα τις μελιτζάνες, μετά τον δυόσμο, τυρί και λίγο λάδι.
Τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το τοποθετούμε μέσα σε μπόλια από κατσίκι.
Το τυλίγουμε σαν μεγάλο ντολμαδάκι και το δένουμε με σχοινί.
Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα ή γάστρα λίγο λάδι και θωρακίζουμε το κρέας.
Κατόπιν προσθέτουμε το κρεμμύδι, φινόκιο, αστερογλυκάνισο, δυόσμο, αλάτι-πιπέρι, ούζο και τέλος το κρασί.
Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στον φούρνο για 1,5 ώρα (αν το μπουτάκι είναι 1 κιλό) και το ψήνουμε στους 160 βαθμούς.
Όταν ψηθεί, τα λαχανικά τα περνάμε στο μπλέντερ και τα δένουμε για να γίνει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το κατσικάκι σε φέτες ζεστό.
Από το Δειπνοσοφιστήριον catering