Καλαμάρια με Ρύζι
Μία παραδοσιακή νηστίσιμη συνταγή, ιδανική για όσους αγαπούν τα θαλασσινά!
Υλικά
1 συσκ. καλαμάρια καθαρισμένα κομμένα κατεψυγμένα 510gr
2 φλ. ρύζι
100ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
1 σκελ. σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
20ml ούζο
200gr ντομάτα τριμμένη
1 μικρό ματσάκι μαϊντανο
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε το καλαμάρι και το στραγγίζουμε καλά σε σουρωτήρι.
Ζεσταίνουμε μια μέτρια σε μέγεθος κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, αφήνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, να γίνει διάφανο ανακατεύοντας το για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε το καλαμάρι (καλά στεγνωμένο) και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά να αλλάξει χρώμα.
Αφαιρούμε το σκόρδο.
Προσθέτουμε My Kouzina Ρύζι Μπονέτ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει διάφανο, για 2 λεπτά.
Ρίχνουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε με κουτάλα στη βάση της κατσαρόλας να ψηθεί για 1 λεπτό.
Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, καθώς και 5 φλυτζάνια βραστό νερό.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά.
Βάζουμε καθαρή πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Αφήνουμε να σταθεί το ρύζι για 5-10 λεπτά και να τραβήξει τα υγρά του.
Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό και χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.