Γρανίτα πορτοκάλι

Γρανίτα πορτοκάλι

Υλικά

Για 4-5 μερίδες

2 κούπες χυμός πορτοκάλι (σουρωμένος)

4-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή 3-4 κουταλιές μέλι ή σιρόπι αγαύης) 

1-2 κουταλιές της σούπας νερό

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 60'+ λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να διαλυθεί.

Όσο είναι ζεστό (όχι καυτό), ρίξτε το χυμό πορτοκαλιού μέσα και ανακατέψτε καλά.

Βάλτε το μείγμα σας σε ένα τάπερ και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Αφήστε το για μία ώρα.

Έπειτα βγάλτε το και ανακατέψτε το με ένα πιρούνι.

Τοποθετήστε το ξανά στην κατάψυξη για 1,5 ώρα και έπειτα βγάλτε το και ανακατέψτε ξανά.

Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία ακόμη μία φορά και αφήστε τη γρανίτα σας να παγώσει εντελώς σε φόρμες προσθέτοντας ξυλάκια.

Μόλις είναι έτοιμες, μπορείτε να τις απολαύσετε.