Γρανίτα λεμόνι
Δροσερή, εύκολη, και ό,τι πρέπει για μια ζεστή μέρα του Καλοκαιριού!
Υλικά
2/3 της κούπας νερό
2 κούπες χυμός λεμόνι
1 κούπα ζάχαρη (ή 2/3 της κούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης)
1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
Εκτέλεση
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και αφήστε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά.
Τοποθετήστε το μείγμα σε μεγάλο μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να «σταθεί».
Βγάλτε το, ανακατέψτε καλά είτε με το μίξερ χειρός είτε με ένα κουτάλι και ξαναβάλτε το στην κατάψυξη για άλλες 2 ώρες.
Κάντε την ίδια διαδικασία 2-3 φορές, μέχρι να δημιουργηθεί υφή γρανίτας (αν θέλετε να σερβίρετε σε ποτήρια) ή παγώστε στις φόρμες προσθέτοντας ξυλάκια.