Γρανίτα φράουλα
Το απόλυτο must του καλοκαιριού!
Υλικά
2/3 της κούπας νερό
2/3 της κούπας ζάχαρη (ή μισή κούπα μέλι ή σιρόπι αγαύης)
5 κούπες φράουλες
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση
Αναμείξτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μόλις βράσουν, βγάλτε το μείγμα από τη φωτιά, βάλτε το σε ένα μπολ και αφήστε το να κρυώσει για περίπου μισή ώρα.
Τοποθετήστε το μπολ στο ψυγείο.
Ρίξτε τις φράουλες σε μπλέντερ και βάλτε το υγρό σε ένα μπολ, προσθέτοντας το χυμό λεμονιού.
Τοποθετήστε το στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα.
Έπειτα, αναμείξτε το σιρόπι και το χυμό φράουλας σε ένα μεταλλικό μπολ, καλύψτε με μια μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Ρίξτε το μίγμα για ακόμη μία φορά στο μπλέντερ και έπειτα ξανά στο μεταλλικό σκεύος ή στις φόρμες προσθέτοντας τα ξυλάκια.
Σκεπάστε με τη μεμβράνη και αφήστε το να παγώσει για ακόμη 3-4 ώρες.