Γιαούρτι με μέλι και φρούτα «αλλιώς»
Όλο το πρωινό σε ένα μπολ!
Υλικά
Για 1 μερίδες
1 γιαούρτι κατσικίσιο
1-2 κ.σ. μέλι
1 ρόδι, τους σπόρους
1 ακτινίδιο σε φετάκια
2 κ.σ. μαύρη σοκολάτα τριμμένη (στον χοντρό τρίφτη)
1/2 μπανάνα σε φετάκια
1/2 φλ.τσ. καρύδια σπασμένα
1/2 μπανάνα σε φετάκια
λίγη κανέλα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χρόνος εκτέλεσης: 5' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη
Το ακτινίδιο και το ρόδι τα έχουμε κομμένα από το βράδυ, σκεπασμένα με μεμβράνη στο ψυγείο, ενώ τη μπανάνα την κόβουμε στο τέλος για να μην μαυρίσει.
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε να αφρατέψει.
Τοποθετούμε επάνω τα φετάκια της μπανάνας και του ακτινίδιου και σκορπάμε τους σπόρους του ροδιού και τα καρύδια.
Ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη κανέλα και ρίχνουμε από πάνω το μέλι.
Αδειάζουμε το γιαούρτι σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε να αφρατέψει.
Τοποθετούμε επάνω τα φετάκια της μπανάνας και του ακτινίδιου και σκορπάμε τους σπόρους του ροδιού και τα καρύδια.
Ρίχνουμε την τριμμένη σοκολάτα.
Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγη κανέλα και ρίχνουμε από πάνω το μέλι.
Tip!
Αντί για καρύδια, κομματιάζουμε μέσα μια μικρή μπάρα δημητριακών. Η κανέλα δίνει άρωμα αλλά είναι και εξαιρετικό αντιοξειδωτικό!
Από τη Λένα Γκόβαρη