Γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας

Γεμιστό φιλέτο γαλοπούλας

Υλικά

Για 5-6 μερίδες

1 κιλό στήθος γαλοπούλας

40 γρ. βούτυρο

200 γρ. μπέικον
 
Για τη γέμιση

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο


10 κάστανα βρασμένα


30 γρ. κουκουνάρι


50 γρ. σταφίδες


1 πρέζα κανέλα


2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο


150 γρ. κιμά μοσχαρίσιο


θυμάρι


αλάτι & πιπέρι


1 κούπα ζωμό κοτόπουλο

 
Για τη γαρνιτούρα

20 πατατούλες baby


50 γρ. βούτυρο


αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 60' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Για τη γέμιση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν μαζί με το θυμάρι (όχι να πάρει χρώμα).

Ρίχνουμε τον κιμά στο τηγάνι με το κρεμμύδι για να σοταριστούν.

Προσθέτουμε τα κάστανα σε χοντρά κομμάτια, τις σταφίδες και το κουκουνάρι.

Αρωματίζουμε με την κανέλα και αλατοπιπερώνουμε.

Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσουν.
 

Για τη γαλοπούλα

Βάζουμε το στήθος γαλοπούλας σε ένα ξύλο κοπής.

Κόβουμε το στήθος οριζόντια σε τέσσερα μικρότερα φιλέτα.

Χτυπάμε τα φιλέτα ανάμεσα σε δυο μεμβράνες για να λεπτύνουν και να ανοίξουν.

Γεμίζουμε τα φιλέτα με τη γέμιση.

Τυλίγουμε τα φιλέτα σε ρολάκια μαζί με το μπέικον.

Κόβουμε 12 σχοινάκια από σπάγκο για να δέσουμε τη γαλοπούλα με το μπέικον.

Σοτάρουμε τα ρολάκια σε ένα τηγάνι με το βούτυρο.

Βάζουμε τα ρολάκια σε ένα ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180οC για 30 λεπτά.

Βράζουμε τις πατατούλες, τις σουρώνουμε και τις πατάμε ελαφριά για να ανοίξουν.

Τις σοτάρουμε στο τηγάνι με το βούτυρο από τα ρολάκια γαλοπούλας για να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και σερβίρουμε με τα ρολάκια κομμένα σε φέτες.