Σας ενημερώνουμε ότι τις Κυριακές 22 & 29 Δεκεμβρίου, τα καταστήματά μας θα είναι ανοιχτά και οι παραδόσεις απο e-shop θα πραγματοποιούνται κανονικά. Ωστόσο, το τηλεφωνικό κέντρο του Customer Care δεν θα λειτουργεί. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την παραγγελία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το κατάστημα εξυπηρέτησης της παραγγελίας σας εδώ

Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Υλικά

Για 6 μερίδες

(για 1 μέτριο ταψί 32x25 εκατοστών)

200 gr ΝΟΥΝΟΥ Βούτυρο, λιωμένο

80 gr Φιλέ αμύγδαλο, καβουρδισμένο

5 Φύλλα κρούστας

Κανέλα, τριμμένη για το πασπάλισμα των φύλλων

Υλικά για τη γέμιση:

400 gr. NOYNOY Γεύσεις Σπιτικές

600 ml Νερό

220 gr. Κρυσταλλική ζάχαρη

60 gr. Κορν φλάουερ

30 gr. Σιμιγδάλι, ψιλό

2 Αυγά, μέτρια

2 Βανίλιες

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα & 10 λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Εκτέλεση:

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε το ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο και το βάζουμε να λιώσει πάνω από μέτρια φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.

Εκτέλεση για τη γέμιση:

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αδειάζουμε το NOYNOY Γεύσεις Σπιτικές, το νερό και αφήνουμε να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσει να αχνίζει.

Στο διάστημα αυτό τοποθετούμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, τις βανίλιες, το σιμιγδάλι και τα αυγά χτυπώντας τα καλά με ένα σύρμα χειρός ώστε να ομογενοποιήθουν πολύ καλά μέχρι να πάρουν τη μορφή μιας παχύρευστης κρέμας.

Μόλις το NOYNOY Γεύσεις Σπιτικές πάρει θερμοκρασία μέσα στην κατσαρόλα το κατεβάζουμε και με μία κουτάλα το ρίχνουμε σε δόσεις στο μείγμα των αυγών ώστε να πάρουν θερμοκρασία, 5-6 κουτάλες είναι αρκετές.

Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών πίσω στην κατσαρόλα και την τοποθετούμε πίσω στη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με κυκλικές κινήσεις για να μη μας κολλήσει η κρέμα στον πάτο της κατσαρόλας.

Μόλις σφίξει η κρέμα κατεβάζουμε από τη φωτιά, την αδειάζουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της κρέμας και την αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε ξανά.

Για τη συναρμολόγηση:

Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί με τη βοήθεια ενός πινέλου. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο ώστε να εφάπτεται στον πάτο του ταψιού. Πασπαλίζουμε με τη μύτη ενός πινέλου την επιφάνεια του φύλλου με το λιωμένο ΝΟΥΝΟΥ βούτυρο και βάζουμε το επόμενο φύλλο. Αφού το βουτυρώσουμε, ρίχνουμε λίγη κανέλα και λίγο αμύγδαλο φιλέ το οποίο έχουμε πρώτα καβουρδίσει σε ένα μικρό τηγάνι.

Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία και για τα υπόλοιπα φύλλα. Δεν είναι απαραίτητο να προσθέσουμε κανέλα σε όλα τα φύλλα γιατί θα καλύψει όλα τα υπόλοιπα αρώματα.

Μόλις βάλουμε το τελευταίο φύλλο αδειάζουμε μέσα τη γέμιση και γυρίζουμε τα περισσεύματα των φύλλων προς τα μέσα σχηματίζοντας έναν κόθορο. Βουτυρώνουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για 40-50 λεπτά ή μέχρι η κρέμα να ροδίσει και τα φύλλα πάρουν ωραίο σκούρο χρυσό χρώμα.

Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει πολύ καλά. Ιδανικά μπορούμε να την τοποθετήσουμε για μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο.Αφού κρυώσει καλά κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή