Σας ενημερώνουμε ότι τις Κυριακές 22 & 29 Δεκεμβρίου, τα καταστήματά μας θα είναι ανοιχτά και οι παραδόσεις απο e-shop θα πραγματοποιούνται κανονικά. Ωστόσο, το τηλεφωνικό κέντρο του Customer Care δεν θα λειτουργεί. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την παραγγελία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το κατάστημα εξυπηρέτησης της παραγγελίας σας εδώ

Φριτάτα λαχανικών με τυρί

Φριτάτα λαχανικών με τυρί

Υλικά

Για 4 μερίδες

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά φλωρίνης

500gr σπανάκι

8 αβγά, μέτρια

1 ντομάτα

200gr τριμμένο ημίσκληρο τυρί

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 43΄ λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, επιλέγοντας ένα τηγάνι διαμέτρου 20εκ. που μπορεί να μπει και στον φούρνο.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε το σπανάκι σιγά σιγά μέχρι να σοταριστεί και να μειωθεί ο όγκος του.

Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C στον αέρα.

Χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός, τα αβγά, το τριμμένο τυρί, το αλάτι και το πιπέρι.

Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά να σφίξει.

Αδειάζουμε το μείγμα των αβγών στο τηγάνι και το αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5 λεπτά.

Κόβουμε τη ντομάτα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τις μοιράζουμε πάνω στο μείγμα.

Μεταφέρουμε το τηγάνι στον προ θερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 30-35’, μέχρι να χρυσαφίσει η επιφάνεια της φριτάτας.

Βγάζουμε το τηγάνι από τον φούρνο και σερβίρουμε.