Ελαφριά Πίτα με Γιαούρτι
Eίναι ένα πιάτο με αμέτρητες παραλλαγές και εμείς επιλέξαμε μια απλή και ελαφριά συνταγή που θα σας συναρπάσει!
Υλικά
500gr έτοιμο φύλλο για πίτα
4 αβγά
200ml γιαούρτι
100ml λάδι
200ml νερό
2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
σησάμι
αλάτι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά προσθέτοντας αλάτι.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το γιαούρτι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, το νερό και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
Παίρνουμε το κάθε φύλλο, το «τσαλακώνουμε» όπως θα φτιάχναμε μια βεντάλια και τα αφήνουμε όλα μαζί στην άκρη.
Λαδώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε από κάτω 2-3 φύλλα απλωμένα κανονικά.
Αρχίζουμε να βάζουμε μέσα τοποθετημένα κάθετα και ένα δίπλα στο άλλο τα φύλλα «βεντάλιες».
Μόλις γεμίσουμε το ταψί ρίχνουμε το μείγμα από πάνω.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 °C.
Αφήνουμε την πίτα να ψηθεί για 10 λεπτά, μέχρι να ρουφήξει τα υγρά.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και την ψήνουμε για 30 λεπτά ακόμα.
Στη συνέχεια την αποσύρουμε, την αφήνουμε να κρυώσει σκεπασμένη με αλουμινόχαρτο και αφού την ξεσκεπάσουμε την σερβίρουμε.