Σας ενημερώνουμε ότι τις Κυριακές 22 & 29 Δεκεμβρίου, τα καταστήματά μας θα είναι ανοιχτά και οι παραδόσεις απο e-shop θα πραγματοποιούνται κανονικά. Ωστόσο, το τηλεφωνικό κέντρο του Customer Care δεν θα λειτουργεί. Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την παραγγελία σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας με το κατάστημα εξυπηρέτησης της παραγγελίας σας εδώ

Brownies

Brownies

Υλικά

Για 6 μερίδες

225gr σοκολάτα

170gr μαργαρίνη λιωμένη

250gr ζάχαρη

2 αβγά

100gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

30gr κακάο

βούτυρο και κακάο για την προετοιμασία του ταψιού

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 45' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Προετοιμάζουμε το ταψί: το βουτυρώνουμε και το καλύπτουμε με κακάο για να μην κολλήσει το γλυκό μας. Δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να μην έχει "λευκά υπολείμματα".

Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και καλύπτουμε τη βάση του.

Κόβουμε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια.

Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και κρατάμε την άλλη μισή στην άκρη για να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα - ένα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ξανοίξει το χρώμα του.

Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα (προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστή για να μη μαγειρευτούν τα αβγά) και χτυπάμε με μίξερ χειρός.

Στη συνέχεια κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι, το κακάο και λίγο αλάτι.

Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ενσωματώσουμε τα στέρεα υλικά, προσέχοντας να μην το παρακάνουμε στο ανακάτεμα έτσι ώστε να μην αποκτήσει το brownies υφή κέικ.

Πορσθέτουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύουμε και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.

Ψήνουμε για 16-18 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.

Υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή