Brownies
Φτιάξτε τα πιο σοκολατένια και νόστιμα Brownies με αυτή την απλή συνταγή για τους αγαπημένους σας!
Υλικά
225gr σοκολάτα
170gr μαργαρίνη λιωμένη
250gr ζάχαρη
2 αβγά
100gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30gr κακάο
βούτυρο και κακάο για την προετοιμασία του ταψιού
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Προετοιμάζουμε το ταψί: το βουτυρώνουμε και το καλύπτουμε με κακάο για να μην κολλήσει το γλυκό μας. Δεν χρησιμοποιούμε αλεύρι για να μην έχει "λευκά υπολείμματα".
Κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και καλύπτουμε τη βάση του.
Κόβουμε τη σοκολάτα σε μεγάλα κομμάτια.
Λιώνουμε τη μισή ποσότητα από τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και κρατάμε την άλλη μισή στην άκρη για να τη χρησιμοποιήσουμε αργότερα.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε με μίξερ χειρός τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά ένα - ένα και χτυπάμε για 1-2 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ξανοίξει το χρώμα του.
Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα (προσέχουμε να μην είναι πολύ ζεστή για να μη μαγειρευτούν τα αβγά) και χτυπάμε με μίξερ χειρός.
Στη συνέχεια κοσκινίζουμε πάνω από το μείγμα το αλεύρι, το κακάο και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε με μια μαρίζ για να ενσωματώσουμε τα στέρεα υλικά, προσέχοντας να μην το παρακάνουμε στο ανακάτεμα έτσι ώστε να μην αποκτήσει το brownies υφή κέικ.
Πορσθέτουμε στο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας, ανακατεύουμε και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μείγμα στο προετοιμασμένο ταψί.
Ψήνουμε για 16-18 λεπτά και στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν σερβίρουμε.