Αρωματικά μπισκότα κανέλας
Τραγανά, αφράτα με απλά υλικά και εύκολα στην παρασκευή!
Υλικά
1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. σόδα & 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. κανέλα & 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
3/4 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
1/4 φλιτζ. τσ. ανθρακική σόδα (υγρό)
1/4 φλιτζ. τσ. χυμό πορτοκαλιού
Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο σε ένα μεγάλο μπολ.
Χτυπάμε για 1-2’ στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι, το ανθρακούχο νερό και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε τα υγρά από το μίξερ στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη και αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγο.
Πλάθουμε σε μικρά μπισκότα και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15’-18’ περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα καταναλώσουμε.