Αρνί ή κατσίκι με λαχανικά και πατάτες στο φούρνο!
Μαγειρεύουμε αρνί ή κατσίκι με λαχανικά και πατάτες στο φούρνο.
Υλικά
Για 6 άτομα
2 κ. αρνί σπάλα σπασμένη αλλά όχι κομμένη σε κομμάτια
½ κ. πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4 μεγάλα καρότα κομμένα στα δύο
4 μέτρια ξερά κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
10 ολόκληρες μέτριες σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. κόκκοι κόλιναδρο χοντροσπασμένο
1 ½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
¾ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
5 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
Βάζουμε τα καρότα, τις πατάτες τα κρεμμύδια και το σκόρδο σε λεκάνη, αλατοπιπερώνουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.
Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά το κρέας.
Το αλατοπιπερώνουμε από όλες τις μεριές και το βάζουμε στο ταψί.
Ανακατεύουμε σε μπολ το κρασί, το ελαιόλαδο και τον κόλιανδρο και περιχύνουμε το αρνί. Ψήνουμε 30 λεπτά.
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνουμε 45 λεπτά.
Τακτοποιούμε τα λαχανικά και τα κλωνάρια του δεντρολίβανου στο ταψί, σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 40 λεπτά.
Ξεσκεπάζουμε το φαγητό, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200οC και αφήνουμε να πάρει χρώμα για 10 λεπτά.
Αν χρειαστούν υγρά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο κρασί ακόμα.
Το περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνταγής είναι από το περιοδικό Αθηνόραμα