Αραμπιάτα με πένες ολικής
Αν αγαπάτες τις Ιταλικές γεύσεις , δοκιμάστε αυτή την πλούσια σε γεύση Αραμπιάτα που θα σας κερδίσει!
Υλικά
500gr πέννες ολικής
40ml ελαιόλαδο
2 σκ. Σκόρδο
1 κ.τ.σ. μπούκοβο
1 κ.τ.σ. πελτέ τομάτας
600gr ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες
5-6 φύλλα βασιλικού
τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πέννες σε μια κατσαρόλα με άφθονα αλατισμένο νερό για 2′ λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα.
Προσθέτουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο και το μπούκοβο. Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε τον πελτέ και τον τρίβουμε στην κατσαρόλα να βγάλει το άρωμα του.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, με ένα πιρούνι τις πιέζουμε να τις λιώσουμε ελαφρώς.
Βράζουμε την σάλτσα για 10′ σε μέτρια φωτιά, να λιώσουν οι ντομάτες. Προσθέτουμε αλάτι.
Όταν βράσουν οι πέννες τις ρίχνουμε στην σάλτσα απευθείας μέσα στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε μια μεγάλη κουταλιά από το νερό που έβρασαν οι πέννες και βράζουμε για 2 λεπτά.
Αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε λίγο φρέσκο βασιλικό.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και λίγο έξτρα ελαιόλαδο.