Αρακάς λεμονάτος

Αρακάς λεμονάτος

Υλικά

Για 5 μερίδες

1 κιλό αρακά

1/2 φλ. ελαιόλαδο

4 πατάτες

4 καρότα μέτρια 

1 ξερό κρεμμύδι 

4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα τρυφερά

1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)

1/2 ματσ. Άνηθο

αλάτι

πιπέρι 

Εκτέλεση

Χρόνος εκτέλεσης: 40' λεπτά
Δυσκολία: Εύκολη

 

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο.

Κόβουμε τα λαχανικά σε μικρά κομμάτια.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τις πατάτες, τα καρότα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον αρακά.

Τέλος, προσθέτουμε νερό ίσα ίσα να σκεπάζει τα λαχανικά μας.

Μόλις πιει τα υγρά του, προσθέτουμε το λάδι, το λεμόνι (χυμό και ξύσμα) και τον άνηθο.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Υλικά που θα χρειαστείτε για αυτή τη συνταγή