Άλμη για μαρινάδα γαλοπούλας
Άλμη για μαρινάδα γαλοπούλας με σκόρδο, δάφνη και θυμάρι.
Υλικά
4 λίτρα νερό
280 γρ. αλάτι
150 γρ. καστανή ζάχαρη
3 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες, ολόκληρες
1 κρεμμύδι, σε καρέ
20 κόκκοι πιπέρι
4 φύλλα δάφνης
2 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό
ή μισό ματσάκι φρέσκο θυμάρι
2 κουτ. σούπας ρίγανη
1/2 μάτσο φρέσκος μαϊντανός
ο χυμός από 1 λεμόνι
1 πορτοκάλι φέτες
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε όλα τα υλικά σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά.
Αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Βάζουμε τη γαλοπούλα σε βαθύ σκεύος και την καλύπτουμε με την άλμη.
Αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ. Μέσα στην άλμη η γαλοπούλα θα γίνει ζουμερή και γευστική.
Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τη γαλοπούλα πριν το ψήσιμο.