Ακόμα περισσότερη απόλαυση και υγεία, με πλούσια περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.Τριβελάκι στον φούρνο με ελαφριά μπεσαμέλ γιαουρτιούΧρόνος προετοιμασίας: 25 λεπτάΧρόνος μαγειρέματος : 40 λεπτάΓια 4 άτομαΤριβελάκι Misko Ολικής Άλεσης (500γρ.)Σάλτσα τομάτας (50γρ.)Στραγγιστό γιαούρτι (50γρ.)Βούτυρο (40γρ.)Αλεύρι (40γρ.)Γάλα (½ λίτρο)ΕλαιόλαδοΑλάτιΦρεσκοτριμμένο πιπέριΦρέσκια ρίγανη (λίγο)ΕκτέλεσηΠροθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.Σε μια μικρή κατσαρόλα προσθέτετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά το αφήνετε να λιώσει.Προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύετε με ένα σύρμα και προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα για να φτιάξετε την μπεσαμέλ.Προσθέτετε αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατεύετε συνέχεια σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.Μόλις η μπεσαμέλ δέσει προσθέτετε το γιαούρτι και ανακατεύετε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.Βράζετε το τριβελάκι σε βραστό αλατισμένο νερό για 7-9 λεπτά και στην συνέχεια το σουρώνετε.Το τοποθετείτε σε ένα αντικολλητικό ταψί ή σε ένα πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε την σάλτσα τομάτας.Ανακατεύετε καλά και περιχύνετε με την μπεσαμέλ.Τοποθετείτε στον φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.Στην συνέχεια σερβίρετε και προσθέτετε φρέσκια ρίγανη.
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.