Σαν... αμυγδαλοβούτυρο στο ψωμί μου!

Σαν... αμυγδαλοβούτυρο στο ψωμί μου!

Από τι φτιάχνονται: Από πολτοποιημένους καρπούς, όπως αμύγδαλο, φιστίκι, κάσιους, mix καρπών, ενώ βούτυρο καρπών μπορεί να θεωρηθεί και το ταχίνι καθώς φτιάχνεται από πάστα ξεφλουδισμένου σουσαμιού.

Πώς να τα απολαύσετε: Αποτελούν ιδανική λιχουδιά και για τα παιδιά γιατί συνήθως δεν περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη και συντηρητικά. Τα απολαμβάνουμε ως άλειμμα με μέλι ή φρέσκα φρούτα αλλά και σε ντρέσινγκ για σαλάτες, μπολ πρωινού με γιαούρτι ή βρώμη ή σε κέικ, μπάρες και μάφιν.

Γιατί μας κάνουν καλό: Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες, κάποιο ποσοστό φυτικών ινών, βιταμίνες, μέταλλα και φυτοχημικά αλλά και σε «καλά» λιπαρά.

Παχαίνουν; Οι θερμίδες τους κυμαίνονται από 160 έως 230 ανά 2 κουταλιές της σούπας, όσες δηλαδή έχουν και 30 γραμμάρια ξηρών καρπών, αλλά τα αλείμματα απορροφώνται καλύτερα από τον οργανισμό.