ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ;
Πολύ λίγα τρόφιμα, όπως λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλα, τόνος, ρέγγα) και αβγά αποτελούν καλές πηγές της βιταμίνης. Γι' αυτό, τα τελευταία χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει και προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D (γαλακτοκομικά, χυμοί, δημητριακά πρωινού, μαργαρίνες) με στόχο την αύξηση της διαιτητικής πρόσληψής της. Η κύρια, όμως, πηγή της βιταμίνης στον άνθρωπο θεωρείται η σύνθεσή της στο δέρμα. Υπολογίζεται ότι η έκθεση του δέρματός μας στον ήλιο για 10-15 λεπτά ημερησίως αρκεί για να μας παρέχει την ποσότητα που χρειαζόμαστε.