Πολύ λίγα τρόφιμα, όπως λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλα, τόνος, ρέγγα) και αβγά αποτελούν καλές πηγές της βιταμίνης. Γι' αυτό, τα τελευταία χρόνια, έχουν κυκλοφορήσει και προϊόντα εμπλουτισμένα με βιταμίνη D (γαλακτοκομικά, χυμοί, δημητριακά πρωινού, μαργαρίνες) με στόχο την αύξηση της διαιτητικής πρόσληψής της. Η κύρια, όμως, πηγή της βιταμίνης στον άνθρωπο θεωρείται η σύνθεσή της στο δέρμα. Υπολογίζεται ότι η έκθεση του δέρματός μας στον ήλιο για 10-15 λεπτά ημερησίως αρκεί για να μας παρέχει την ποσότητα που χρειαζόμαστε.
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.