1. Βρείτε ένα καλό, γευστικό και αρωματικό χαρμάνι: καφέδες πλούσιοι σε σοκολατένιες ή καραμελένιες νότες, αλλά και αρώματα εσπεριδοειδών ή κόκκινων φρούτων, διατηρούν καλύτερα την έντασή τους σε κρύες παρασκευές και δίνουν στο ποτήρι σας ζωηρή καλοκαιρινή φρεσκάδα.
2. Εμπιστευθείτε τα βασικά: Espresso και cappuccino είναι οι ευκολότεροι καφέδες για να τους απολαύσει κανείς κρύους και στη στιγμή. Ο πρώτος δεν χρειάζεται τίποτα περισσότερο από ένα ποτήρι με παγάκια για να ξεδιπλώσει τις γεύσεις του, ενώ για τον δεύτερο, όπου δεν υπάρχει αφρογαλιέρα, ένα βάζο με καπάκι και δυνατό κούνημα είναι αρκετό για λαχταριστό αφρόγαλα.
3. Μπείτε σε... πρόγραμμα: ο Cold Brew είναι ένας από τους πιο απολαυστικούς κρύους καφέδες που μπορείτε να δοκιμάσετε, αρκεί να του χαρίσετε… ένα βράδυ ηρεμίας. Πρόκειται για χοντροαλεσμένο καφέ που έχει μουλιάσει σε θερμοκρασία δωματίου για 12 - 18 ώρες -σε αναλογία 1 κούπας καφέ προς 4 κούπες νερού- και δίνει ένα συμπυκνωμένο ρόφημα το οποίο, αφού σουρωθεί από χοντρό σουρωτήρι και χάρτινο φίλτρο διαδοχικά, διατηρείται στο ψυγείο σχεδόν για όλη την εβδομάδα. Αντί για κρύο γάλα, δοκιμάστε να τον αραιώσετε με ανθρακούχο νερό ή το αγαπημένο σας φρουτένιο αναψυκτικό... για ένα απολαυστικό cold brew tonic.
KANΤΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
«Γνωριστείτε» με τα εναλλακτικά γάλατα, αμύγδαλο, σόγια, φιστίκια κάσιους, αλλά και καρύδα γίνονται βάση για νόστιμα φυτικά γάλατα, που εμπλουτίζουν ακόμη περισσότερο τη γευστική φαρέτρα των καφέδων σας.
Φτιάξτε το δικό σας γλυκαντικό σιρόπι: η διαδικασία είναι πανεύκολη και θα σας σώσει απ’ το ενοχλητικό κριτσάνισμα της ζάχαρης. Δώστε μια χαμηλή βράση 3 λεπτών σε ίση ποσότητα νερού και ζάχαρης, στέβιας, ή μελιού κι αφήστε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά.
Δημιουργήστε τον δικό σας Iced Caramel Latte: απλά ρίξτε λίγο σιρόπι καραμέλας στα τοιχώματα ενός ψηλού ποτηριού, γεμίστε με πάγο, δύο δόσεις εσπρέσο και συμπληρώστε με γάλα της επιλογής σας.
Ξεχάστε τα πλαστικά καλαμάκια: βοηθήστε τον πλανήτη προτιμώντας καλαμάκια μιας χρήσης, ή ακόμη καλύτερα, απολαύστε τον καφέ σας κατευθείαν απ’ το ποτήρι για να συμπληρώσετε τη γεύση με την πλούσια μυρωδιά του.
Από τον Ιωσήφ Πρωϊμάκη