Τα τελευταία χρόνια έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων και όχι άδικα, αφού όπως φαίνεται το κατσικίσιο γάλα και τα παράγωγά του μας δίνουν ένα καλό λόγο να κάνουμε στροφή στην παράδοση! Και πιο συγκεκριμένα…
1. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας - ένα ποτήρι κατσικίσιο γάλα περιέχει περίπου 8,7 γρ. πρωτεϊνών. Καλύπτει δηλαδή πάνω από το 15% των ημερήσιων αναγκών ενός μέσου ενήλικα.
2. Αποτελούν εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Μάλιστα, η περιεκτικότητα του κατσικίσιου γάλακτος σε ασβέστιο ξεπερνά αυτή του αγελαδινού.
3. Είναι πιο εύπεπτα, καθώς περιέχουν λιγότερη λακτόζη συγκριτικά με τα αγελαδινά προϊόντα.
4. Το κατσικίσιο γιαούρτι αποτελεί φυσική πηγή προβιοτικών, ωφέλιμων βακτηρίων που συμβάλλουν στη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας του πεπτικού μας συστήματος.
5. Το κατσικίσιο γάλα έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα στο είδος της πρωτεΐνης που σχετίζεται με την αλλεργία στο αγελαδινό γάλα (αs1-καζεΐνη). Έτσι, συχνά θεωρείται υποαλλεργικό.