Φρέσκιες –χορτοφαγικές- ιδέες για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Φρέσκιες –χορτοφαγικές- ιδέες για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης

Σύμφωνα με το έθιμο, οι πρωταγωνιστές της Τσικνοπέμπτης είναι τα κρεατικά. Κανείς δεν είπε, ωστόσο, ότι στο τραπέζι μας πρέπει να υπάρχει αποκλειστικά και μόνο κρέας! Τι θα λέγατε, λοιπόν, φέτος να κάνετε τη διαφορά, εμπλουτίζοντας το τραπέζι σας με χορτοφαγικά συνοδευτικά και vegan προτάσεις;

 

Ετοιμάστε απολαυστικά συνοδευτικά με υψηλή θρεπτική αξία:

  • Δώστε έμφαση στα λαχανικά εποχής -ετοιμάστε, για παράδειγμα, μια πράσινη σαλάτα με μαρούλι και ρόκα.

  • Δημιουργήστε μια διαφορετική πατατοσαλάτα με γλυκοπατάτες, μανιτάρια, καρότο, κρεμμυδάκι, πιπεριές Φλωρίνης και σπιτική σως με ελαιόλαδο-μουστάρδα-ξύδι.

  • Τα ψητά λαχανικά, όπως πιπεριές, κολοκυθάκια και μανιτάρια ταιριάζουν άψογα με το κρέας! Θυμηθείτε: όσο πιο πολύχρωμα, τόσο καλύτερα! 

  • Φτιάξτε σπιτικά dip που όλοι θα λατρέψουν! Δώστε μοναδική γεύση στο γιαούρτι χαμηλών λιπαρών προσθέτοντας φρέσκο άνηθο ή ετοιμάστε χούμους με ρεβύθια (για extra γεύση, προσθέστε χυμό λεμονιού!).

Φροντίστε να έχετε στο τραπέζι σας και γευστικές επιλογές για όσους δεν επιθυμούν να φάνε κρέας:

  • Δημιουργήστε μια ποικιλία με vegan λουκάνικα, κεφτεδάκια από κιμά φυτικής προέλευσης και μπιφτέκια λαχανικών -αν στο τραπέζι υπάρχουν πίτες, μετατρέπονται εύκολα σε πεντανόστιμα vegan σουβλάκια!

  • Τα burger όλοι τα αγαπούν! Γίνεται όμως burger χωρίς κρέας; Φυσικά! Αντικαθιστώντας το κρέας με μπιφτέκι φυτικής προέλευσης. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει! 

  • Προσφέρετε στους αγαπημένους σας burger με μπιφτέκι φυτικής προέλευσης, σως αβοκάντο, φέτες τομάτας, μαρούλι και καραμελωμένα κρεμμύδια.

 

Καλή απόλαυση!