Πριν φτάσουν στο φλιτζάνι μας, τα αφεψήματα θέλουν ένα βάζο. Γυάλινο και σκουρόχρωμο κατά προτίμηση, το οποίο θα τοποθετούμε σε σημείο μακριά απ’ τον ήλιο, τις υψηλές θερμοκρασίες και την υγρασία. Η σωστή αποθήκευση κάνει τη διαφορά, κι έτσι θα απολαμβάνουμε τα οφέλη των αφεψημάτων στο έπακρο. Και τη γεύση και το άρωμα τους, βεβαίως!
Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι, λέει ένας στίχος. Εσείς κάντε το πράξη και όχι μόνο στο μπαλκόνι, σε κάθε σημείο του σπιτιού ή και εκτός αυτού. Το λεμόνι δεν δίνει απλώς σπιρτάδα και γεύση στο αφέψημα, το ενισχύει και με πολύτιμες αντιοξειδωτικές ουσίες, που δρουν σαν ασπίδα για τον οργανισμό μας!
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια κούπα ζεστό χαμομήλι. Λάθος, υπάρχει και καλύτερο: μια κούπα ζεστό χαμομήλι με μέλι! Όποιος το έχει δοκιμάσει, ξέρει. Εσείς που δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα, προσθέστε στο χαμομήλι σας μια κουταλιά μέλι και θα μας θυμηθείτε. Πέρα από τη γλυκιά γεύση, ο συνδυασμός του χαμομηλιού με το μέλι μας βοηθά να χαλαρώσουμε και μας ανακουφίζει από τον πονόλαιμο.
Πολλά καλά ακούμε τελευταία για τον κουρκουμά, πολλά καλά ακούμε και για το ginger. Γι’ αυτό τα συνδυάζουμε! Ginger και κουρκουμάς αποτελούν ένα ιδανικό ρόφημα για τις κρύες μέρες, που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού μας. Με άλλα λόγια, τα βραδάκια του φθινοπώρου και του χειμώνα, θέλουν τον «τζιντζεροκουρκουμά» τους!
Άμα ο καφές δεν έχει μέσα ζάχαρη, είναι τόσο πικρός που τον λέμε «φαρμάκι». Κάποιοι τον πίνουν κι έτσι, αλλά οι περισσότεροι ξυπνάμε με την σκέψη: πώς μπορούμε να συνεχίσουμε να πίνουμε τον αγαπημένο μας γλυκό καφέ χωρίς να έχουμε τύψεις για τη σιλουέτα μας;.. Ο καφές από μόνος του αποδίδει σχεδόν μηδενικές θερμίδες, προσθέτοντας, όμως, άλλα υλικά όπως ζάχαρη, γάλα, σιρόπι ή σαντιγί, το θερμιδικό του περιεχόμενο μπορεί να εκτοξευτεί στις 300 ή ακόμα και στις 500 θερμίδες! Τόσες θερμίδες σ’ ένα ποτήρι, σίγουρα δεν συμφέρουν κανέναν.. Η λύση είναι απλή: αντικαθιστούμε τη ζάχαρη με κάποιο γλυκαντικό χωρίς θερμίδες π.χ. γλυκαντικό από το φυτό στέβια. Και πίνουμε τον καφέ μας χωρίς τύψεις.