Παράγεται από το πάντρεμα της κοσμοπολίτικης και αρωματικής ποικιλίας Sauvignon Blanc και του δικού μας πληθωρικού Ασύρτικου. Ο χυμός των σταφυλιών μετά από προζυμωτική εκχύλιση λίγων ωρών ζυμώνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το χρώμα του, απαλό πρασινοκίτρινο, με έντονη διαύγεια. Η μύτη του εντυπωσιάζει από τη δέσμη των αρωμάτων που αναδεικνύουν τον ποικιλιακό του χαρακτήρα. Έντονα αρώματα τροπικών φρούτων, γκρέιπφρουτ, εναλλάσσονται με νότες εσπεριδοειδών, λεμονιού σε ένα συνδυασμό που διεγείρει τις αισθήσεις μας. Η γεύση του είναι πλούσια, γεμάτη, αρμονική, με εξαιρετική δομή, δροσιστική οξύτητα και μεγάλη αρωματική επίγευση. Σερβίρεται στους 10° C και είναι προτιμότερο να καταναλωθεί σε 2 χρόνια. Συνοδεύει ψάρια τηγανητά ή ψητά, ποικιλίες θαλασσινών, πράσινες σαλάτες με φρέσκα και ξερά φρούτα, ψητά λαχανικά και ποικιλίες λευκών τυριών.
Υλικά
Συστατικά
Sauvignon Blanc & Ασύρτικο
Αλλεργιογόνα
Περιέχει θειώδη
Άλλες πληροφορίες
Πλεονεκτήματα
bio & vegan
Πληροφορίες Προμηθευτή
Το Κτήμα Βιβλία Χώρα βρίσκεται στις πλαγιές του Παγγαίου Όρους, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας. Οι δημιουργοί του, οι οινολόγοι Βασίλης Τσακτσαρλής και Βαγγέλης Γεροβασιλείου, εγκατέστησαν εκεί το 1998 έναν αμπελώνα βιολογικής καλλιέργειας, που σήμερα έχει έκταση 350 στρέμματα. Μέσα στον αμπελώνα βρίσκεται το σύγχρονο οινοποιείο, στο οποίο παράγονται τα κρασιά του Κτήματος. Η φιλοσοφία του εστιάζει στην παραγωγή εκλεκτής ποιότητας οίνων, που φέρουν τη σφραγίδα του οικοσυστήματος του Παγγαίου και εκφράζουν τη μοναδικότητά του. Για την επίτευξη του στόχου αυτού η καλλιέργεια στον αμπελώνα και η οινοποίηση γίνονται με ιδιαίτερη φροντίδα, αξιοποιώντας τη γνώση και την εμπειρία και συνδυάζοντας την παράδοση με την τεχνολογία. Αγαπημένο λευκό κρασί με εξωτικά χαρακτηριστικά που του δίνουν ένα νεοκοσμίτικο προφίλ.Εξαιρετικό λευκό κρασί για ουρανίσκους που αγαπούν την κομψότητα και αποφεύγουν τις ακρότητες. Πίνεται μόνο του με χαρακτηριστική ευκολία, αλλά συντροφεύει και τέλεια πολλά από τα πιο χαρακτηριστικά πιάτα της καλής Ελληνικής κουζίνας.
Σαρώστε τον κωδικό και αναζητήστε
Σαρώστε τον κωδικό με την κάμερα σας. Εάν το προϊόν δεν σαρωθεί, μετακινήστε την κάμερα πιο κοντά.